La cati kilometri facem schimbul de ulei?

Romanul cand isi ia masina, uita de multe ori ca mai trebuie si intretinuta. Cunoastem cu totii asemenea cazuri si situatii. Fiecare dintre noi avem cel putin un amic ce desi si-a cumparat masina de 2 ani, nici pana in sfanta zi de azi nu a facut schimbul de ulei. Asa suntem noi, romanii, superficiali si delasatori. Pe mine cel putin viata m-a invatat ca lucrurile trebuie facute la timp. Niciodata nu am de gand sa mai aman probleme ce au nevoie de o rezolvare imediata in ceea ce proveste masina. De cand am fost nevoit sa schimb chiulasa la masina din cauza delasarii si a superficialitatii, am promis ca orice interventie de intretinere va fi facuta la timp de acum inainte.

Cu uleiul de motor aceeasi poveste. Desi pe bidoanele cu ulei scrie ca schimbul se face pe la 30.000 de km, toti il facem pe la 10.000 sau 15.000 maxim. Uleiul este esential pentru motorul masinii, acesta are rolul de a unge piesele interne aflate in continua miscare atata timp cat masina sta pornita. Neglijenta in ceea ce proiveste ungerea motorului poate avea urmari destul de grave pe termen mediu si lung, asa ca schimbati uleiul la 10.000 de km maxim.

Saptamana trecuta am mers si eu sa fac schimbul de ulei. Sper ca si voi sa faceti ca mine, adica sa comandati pe internet uleiul, si sa va prezentati cu el la centrele specializate in asemenea operatiuni. Aveti aici un exemplu de ulei pe care eu il folosesc de ani de zile si sunt foarte multumit de el. Nu am avut niciodata probleme la masina cu consum de ulei pentru ca mereu am grija sa elimin pe cat posibil uzura motorului. Un motor fara uzura nu are motive sa manance ulei. Asadar, mare atentie cu masina, rolul ei este acela de a te duce din A in B si nimic mai mult, insa incercati pe cat posibili sa o si intretineti. Mai costititoare este o reparatie de cat opeatiunile elementare de intretinere.

starlubricants

Leave a Reply