La coada la … de toate

Acum imi dau seama ca noi stam la coada pentru absolut orice. De multe ori aveam impresia ca statul la coada este un obicei tipic institutiilor publice. Din pacate, se pare ca nu este asa. Stai la coada sa cumperi un amarat de covrig, stai la coada sa speli masina, stai la coada sa platesti intretinerea, facturile la telefon si lumina, stai la coada sa dai bani la banca sa–ti platesti ratele.

Imi dau seama de faptul ca si la paine cand te duci trebuie sa stai la coada. Poate ca nu a disparut comunismul din noi inca. Poate ca mai trebuie sa mai treaca vreo 26 de ani sa scapam de teroarea asta cu statul la coada cu care ne-a obisnuit Ceausescu. Chiar nu putem sa evoluam si noi ca restul lumii si sa facem in asa fel incat sa nu mai fim nevoiti sa stam la coada nicaieri?

Parca ne-am fi nascut la coada, in maternitate… Gravidele stateau la coada ca sa nasca, una cate una, pe rand… In momentul in care murim, stau sicriele in sir indian in fata capelei din cimitir si preotul ingroapa unul cate unul, nu e capabil de multitasking. Da, inca nu s-a ajuns aici, insa nici  mult nu cred ca mai e. ce Dumnezeului, de cand ne nastem si pana cand murim stam la coada in tara asta.

Ce am cu statul la coada? Pai nu imi palce. Imi ocupa timpul, sunt nevoit sa suport nesimtitii care intotdeauna se baga in fata ca cica ei se grabesc mai tare de cat tine si asa mai departe. De fiecare data cand sunt nevoit sa stau la coada, evit pe cat posibil. Nu stiu, nu mai platesc, vin in alta zi si asa mai departe. Nu concep sa stau la coada pentru a plati ceva sau pentru a cumpara. Nu fac un bine nimanui.

Leave a Reply