La lautari

In oras la mine exista un bar unde canta ceva lautari. Nimeni nu ii zice carciumii pe nume, toata lumea ii spune “la lautari”. Ce se intampla acolo? Practic stai si bei ca porcul exact ca intr-o bomba ordinara si ceva lautari iti canta in surdina. Ce am cu localul cu pricina or sa intrebe multi… Ei bine, este un local dedicat oamenilor fara minte… Se duc acolo si dau bani la lautari ca sa le cante nustiu ce melodie de jale si de dor :))

Cat de inapoiat sa fii frate sa fac asa ceva? Nu-ti stau bine banii in buzunar? Ce distractie mai e si asta? Cred ca seamana destul de mult cu “concertele private”

ale manelistilor, unde “fara numar” si “de la Gicu pentru nasu mic” sunt dedicatii fara cusur. Eu unul nu am putut niciodata sa inteleg de ce sa risipesti banii in acest mod pentru ca ma uit la cei care se duc la lautari si sunt oameni destul de saraci, oameni care muncesc de dimineata pana seara pentru salariul minim pe economie.

Imi doresc sa se dea o lege sa se inchida carciumile astea ordinare desprinse parca din birturile de la tara. Lumea satului e lumea satului si trebuie sa steie unde-i e locul si orasul e oras. Nu stiu cine le da autorizatii pentru a desfasura activitati in asemenea circumstante, insa cred ca ar trebui sa mai bage ceva controale pentru ca locatiile sunt destul de insalubre. Mizeria de la tara s-a mutat la oras, cu tot cu oameni bineinteles. Imi pare rau sa o spun, insa trebuie sa zicem lucrurilor pe nume. Trebuie sa evoluam si noi odata cu restul lumii si sa lasam in urma asmenea obiceiuri invechite, provenite dintr-o lume care nu are ce cauta in anul 2015.

Leave a Reply