La mulți ani de 8 martie

Astăzi este ziua internațională a femeii, însă în România această sărbătoare a avut întotdeauna o însemnătate mai aparte. Ziua mamei cum mai este ea denumită, 8 martie este prilejul perfect (și ultimul) să dăruim mărțișoare. Acest obicei super frumos cu mărțișoarele reprezintă o tradiție de-a noastră care sper să nu se dilueze asemenea celorlalte tradiții pe care le-am avut și nu le mai avem.

Cu această ocazie, țin să felicit astăzi toate femeile importante din viața mea și să le urez un călduros la mulți ani, indiferent că sunt sau nu mame, soții, logodnice, iubite ori simple fete/femei. Femeile sunt foarte impotente pentru noi, toți bărbații și această zi cred că ar trebui să se axeze de asemenea pe eliminarea misoginismului din societate, o problemă tot mai mare in România.

Eu unul nu suport misoginii și cred că trebuie să existe atât egalitate cât și respect între femeie și bărbat. Bărbații nu trebuie să își arate respectul pentru femei doar de 8 martie. Ar trebui să fie o chestie generalizată care să conducă la eliminarea misoginismului din mentalitatea românească. 8 martie ar trebui să fie în fiecare zi pentru noi, bărbații…

Aveți grijă de femeile importante din viețile voastre și încercați pe cât posibil să vă arătați / exprimați respectul pentru acestea nu doar cu mărțișoare de 8 martie. În fiecare zi trebuie să puneți câte o cărămidă la zidul pe care eu îl numesc respect pentru femeia de lângă.

Știu că pentru unii o să fie ceva destul de ciudat această cerință, fiind obișnuiși să sub-claseze din start femeia, însă e nevoie de un efort comun pentru a duce mentalitatea românească la nivelul următor. Avem nevoie de o societate modernă iar într-o societate modernă există destul de mult respect pentru femeie.

Leave a Reply