Laptopul: util sau doar un moft?

Intre pasionatii de tehnologie, intotdeauna a fost o “disputa” de genul care calculator este mai bun: laptopul sau desktopul. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale, insa nu ne vom axa pe acestea in mod special in acest articol. Desktopurile sunt renumite pentru puterea de calcul oferita la bani relativ marunti, iar laptopurile sunt renumite pentru mobilitate.

Are laptopul avantaje?

Cel mai mare avantaj al laptopului este mobilitatea. Atunci cand esti mereu pe drumuri, cand jobul tau presupune deplasari in alte orase sau zone diferite de un simplu birou, ai nevoie de un laptop. Nu putini sunt aceia care au un job foarte dinamic, in vanzari, in interventii service, in business si asa mai departe. In aceste cazuri, se impune necesitatea unui calculator portabil, care sa te ajute sa iti duci planurile la bun sfarsit. Laptopul nu este un moft si te scoate din probleme exact atunci cand ai nevoie.

Exista si cateva dezavantaje mai mari sau mai mici pentru aceste laptopuri, depinde fiecare cum le vede. Ar fi de mentionat aici performanta putin mai scazuta comparativa cu ce furnizata de un desktop la fel de valoros si reparatiile dificile. Daca la un desktop mai toata lumea poate sa intervina si sa repare cate ceva, un laptop este foarte greu de reparat intrucat toate componentele sunt mici, dificil de desfacut si prinse in zeci de suruburi mici.

Pe piata din Romania in momentul actual, exista foarte multe magazine atat offline cat si online de unde poti achizitiona un laptop. Ofertele cele mai bune vin bineinteles din partea magazinelor online care datorita costurilor mici de intretinere isi permit sa vanda cu niste preturi mai mult decat rezonabile.

Care marca de laptop este mai buna? Practic, nu exista marci bune si marci mai putin bune. Tot ce conteaza este performanta si aspectul fizic, designul. De exemplu, foarte multa lume opteaza pentru laptopurile Dell. Sunt renumite in intreaga lume si au un design destul de placut. Se apropie intr-un fel si de sfera profesionala prin laptopurile XPS si astfel reusesc sa acopere o gama larga de cumparatori.

Laptopul nu este un moft, este un calculator portabil care in ziua de azi pentru multi dintre noi este indispensabil.

Leave a Reply