Liber la grătare de Paște

Anul acesta, Paștele, marea sărbătoare a creștinătății, pică fix de 1 mai. Nu știu cum au calculat popii când s-a ales data, nu știu cum se calculează mai precis, dar cu siguranță au reușit să oftice pe românii de pretutindeni. De ce? Păi pentru că nu vor mai fi două minivacanțe pentru bugetari cel puțin. Aceștia vor avea 2 in 1 ca nesul la plic și bineînțeles că nu le mai convine.

 

În al doilea rând, cum Dumnezeului au gândit ei sărbătoarea asta de au amestecat-o cu 1 mai? Păi nesimțiții ăștia care au ales data nu au știut că pe 1 mai este Sfântul Grătar și cei 12 Mucemici? Cum să ne închinăm noi, românii la doi zei în același timp? Că nu avem cum… Cu una ne facem cruce, cu dreapta, și cu stânga să băgăm micul în gură? Ceva nu e în regulă.

 

Acum, fiecare își poate alege ce anume vrea să sărbătorească. Oricum Paștele s-a diluat spre meltenisme de mult. La noi în ultimii 10 ani, toate sărbătorile au degenerat într-un motiv de dat manelele la maxim, de jucat hora în bătătură și cam atât. La noi sărbătorile astea seamănă leit cu Revelionul, unde oamenii bea până se pișă pe ei și dau muzica la maxim.

 

Nu am înțeles niciodată de ce românii dau muzica la maxim. Eu unul nu aș putea niciodată să fac asta pentru că în primul rând mă deranjează pe mine. Nu-mi place. De ce simt unii nevoia să facă treaba asta de fiecare dată când e o sărbătoare legală., iarăși nu pot să înțeleg. Cred că singurul mod de a bucura țăranul cocalar este să-i permiți de sărbători să se simtă ca-n zilele bune când era la țară în vârf de munte și dădea drumul la muzică fără să aibă cine să-i reproșeze că deranjează. Să te ții la fum, nenică.

 

Leave a Reply