Libertate pe doua roti

Cu totii avem pasiuni si vise. Toti incercam sa facem lucruri cat mai simplu si sa fim cat mai putin constransi de notiunea de stres. Libertatea o simte fiecare in felul lui si se bucura de ea cum doreste. Motociclismul a fost intotdeauna un hobby controversat si asta din cauza gradului crescut de periculozitate. Foarte multi motociclisti mor in fiecare an din motive diverse cum ar fi teribilismul sau neatentia conducatorilor auto (cei 2 poli ai fatalitatii).

In primul rand, sunt de parere ca in Romania se dau prea usor permisele de conducere. Examenul psihologic ar trebui sa fie diferit pentru motociclete fata de autoturisme. Motocicleta e foarte periculoasa si cei care doresc permis ar trebui examinati destul de serios inainte de a se inscrie la scoala. Toti cei care au permis de conducere si au facut o scoala de soferi stiu faptul ca examenul psihologic se da pe loc la inscriere si nu e ceva luat in serios. Interesul scolilor de soferi este sa ia bani, nu sa instruiasca temeinic dupa cate am observat. Daca toata lumea si-ar face treaba, nu ar mai exista teribilisti pe sosele pe doua roti care sa produca probleme atat pentru ei cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Ma uit pe strada si motociclistii cu adevarat echipati corespunzator se numara pe degete. Foarte rau. E o situatie de inconstienta pura. Politia ar trebui sa ia masuri. Pasionatii de motoare ar trebui sa stie ce inseamna viata si cat de importanta este. Ar trebui sa isi cumpere echipament complet atunci cand isi cumpara si motocicleta. De la manusi moto, geaca moto, casca si toate cele.  Internetul este o sursa infinta de astfel de echipamente. Stiu ca in orase nu exista magazine pentru asa ceva. Motivul principal fiind faptul ca nimeni nu da bani pe echipament. 90% din motociclisti merg ne protejati, fara sa isi dea seama de riscurile la care se expun. Mai gasesti prin oras magazine din care sa cumperi piese pentru motocicleta, baterii moto si cam atat. Consumabile.

Pacat ca exista atata inconstienta. Lumea ar deveni un loc mai bun pentru toata lumea daca oamenii ar constientiza pericolele la care se expun in anumite situatii. Faptul ca acest lucru nu se intampla este dovada clara ca viata nu este apreciata la adevarata ei valoare.

Leave a Reply