Libertatea de a … nu avea

Cred ca ma gandesc in fiecare saptamana la problema pe care Romania o are in acest moment: milioane de tineri ce nu-si pot permite o locuinta din salariul actual. Faceam o comparatie cu vremurile traite in perioada comunista cand statul, ala rau pe care toata lumea il blameaza, avea grija de tine ca cetatean si-ti dadea job, casa si stabilitate. Evident, comunismul a fost un sistem de asuprire folosit destul de gresit, desi la baza avea cateva idei destul de bune.

Ce poti face ca tanar in anul 2015 daca doresti sa-ti cumperi o casa?

Poti sa pui bani de-o parte pentru asa ceva? Bineinteles ca nu. Banii in Romania nu se pun de-o parte ci se cheltuiesc. Sa zicem ca ai un salariu de 1500 de lei pe luna, net… Te poti declara super multumit. Ai depasit jumatate din clasa muncitoare ce trage 10 ore pe zi pentru salariul minim pe economie, respectiv 777 lei net.

Banca ramane singura varianta prin care iti poti cumpara o casa. Totusi, cu atatea banci in jur, cum poti alege creditul perfect la banca cea mai buna? Banca apropiata de client va fii intotdeauna alegerea perfecta. Pe piata din Romania, exista cel putin 20 de banci care pot fii catalogate oricand drept camatari cu acte in regula. Nu mai e o necunoscuta  faptul ca exista comisioane ascunse si abuzuri din partea acestora.

bt

 

Care este cea mai buna banca din Romania?

Banca Transilvania pe alta parte, vine din sfera opusa despre care va vorbeam mai devreme. Este de partea clientului pentru ca intelege interesul comun: clientul are nevoie de o casa, banca de profit. Bineinteles ca vor exista dobanzi mai mici si comisioanele la vedere, nu ascunse cum se procedeaza de cele mai multe ori. Aveti aici lista cu creditele lor. Cei care au avut carduri la ei inainte cu siguranta s-au convins ca sunt o banca mai altfel.

Bancatransilvania.ro este banca cetateanului corect si cinstit, care nu face afaceri cu statul. Asa a ajuns Romania dupa 25 de ani de libertate, unii muncesc zeci de ani ca sa-si permita o casa, altii isi cumpara cate 5 desi nu au mai mult de 30 de ani. Noi suntem cei care am permis lucrurilor sa evolueze in aceasta directie, asa ca sa nu ne mai miram. Trebuie sa acceptam situatia si sa incercam sa o schimbam cat inca se mai poate face ceva.

Leave a Reply