Licoarea magica

In 25 de ani de cand traiesc, nu cred ca am intalnit mai mult de 3-4 persoane care sa nu bea cafea. Cafeaua pentru multi dintre noi nu trebuie exclusa nici macar o zi din meniul diminetilor. Este o licoare cu puteri magice care ne da forta peste zi, ne da luciditate si putere sa ducem la bun sfarsit sarcinile de la serviciu sau din gospodarie. Nimic nu se compara cu o cafea buna. Cafeaua are o istorie lunga si frumoasa. E un elixir care in antichitate se credea ca are functii de intinerire. Astazi, cafeaua este un aliment extraordinar de cautat.

Dupa cum spuneam mai sus, nimic nu se compara cu o cafea buna. Epoca ibricului a apus de mult si astazi traim niste vremuri in care cafeaua buna este facuta de espressoare.  Nu costa mult si merita fiecare cent pe care il dai atunci cand il cumperi. Gasesti si accesorii pentru espressor peste tot asa ca puteti imbunatati considerabil calitatea cafelei.

Pentru cei care nu doresc sa aiba parte de o cafea complexa, pot sa isi caute ceva cafetiere dupa pret si dupa dimensiunea necesara fiecaruia. Tehnologia lucreaza pentru noi si ne ajuta destul de mult si la prepararea cafelei de zi cu zi. Fie ca avem nevoie de cafetiere pentru un volum ridicat de cafea, fie ca dorim o cafea unica dar in cantitati mai mici furinzata de un espressor, gasim in magazine aparate pentru toate buzunarele.

Eu nu imi pot imagina o lume fara cafea. As putea spune ca sunt dependent de cafea, daca nu beau o zi nu ma simt in ordine. Randamentul in campul muncii nu este cel asteptat, iar dupamasa spre seara resimt uneori o durere de cap. Organismul incearca sa dea acelasi randament ridicat, insa ii lipsesc mineralele si energia furnizata de cafea. Sunt oameni care pot sta fara sa bea cafea fara probleme, insa eu din pacate nu fac parte din acea categorie. Pentru mine fiecare dimineata trebuie sa inceapa cu o cafea buna dupa ce mananc ceva, altfel ziua o sa fie destul de grea.

Leave a Reply