Limitarea RCS RDS

De vreo saptamana, am observat ca abonamentul meu la internet RCS RDS de 500 Mb/s s-a transformat intr-un abonament standard de 100Mb/s. Prima data am lasat-o moarta, de obicei cand apar anomalii in functionarea internetului sau a telefonului nu ma grabesc sa bazai cu telefoanele departamentele de relatii clienti. De multe ori isi revin singure si nu are rost sa mai sun.

De data aceasta insa, nu si-a mai revenit nimic. Desi am conexiune Gigabit, vitezele tot nu depasesc 100Mb/s. Cine stie de cand e problema asta, caci atunci cand vine vorba de conexiune Gigabit, iti dai seama de functionare doar daca tragi de pe torrente. Eu nu am mai facut un speed test de luni bune si e posibil sa fie problema din Paleolitic sau de anul trecut sau de acum un an. Daca trag rar pe torrente nu am cum sa imi dau seama.

Alaltaieri am observat ca nu imi descarca torrentele cu mai mult de 10MB/s, iar inainte se apropia de 50MB/s. Dau ieri telefon la relatii clienti si mi se spune ca se vor face verificari. Pe seara ma suna cineva de la ei si imi spune ca au resetat un echipament pe scara dar am routerul oprit si ei nu il pot vedea. Intre-adevar, cand am ajuns acasa am observat faptul ca routerul avea aprins numai ledul “POWER”. A trebuit sa il resetez de vreo 3 sau 4 ori pana sa porneasca corect. Deh, calitate chinezeasca la 5 lei pe luna. Ce poti sa ceri de banii astia?

Mi-am adus aminte de faptul ca am firul care vine de pe casa scarii in router cam bandajat. E posibil sa fie de la el sau de la routerul in sine… La cate probleme face nu m-as mira sa fie defect. O sa continui investigatiile cand ajung deseara casa si revin cu un articol de troubleshooting amanuntit.

Leave a Reply