Lipsa de comunicare – tipicul romanului

Lipsa de comunicare este ceva tipic romanului. Natia asta romaneasca are accente de prostie, de incultura, de ingamfare si nu in ultimul rand de fala. Ca sa zicem de la inceput: nu face referire la toti romanii, ci doar la o anume parte din ei. Pai cati nu am vazut patroni care actioneaza fara sa anunte angajatii, angajati care fac ce-i taie capul fara sa anunte pe nimeni? Este unul din factorii care tin putin impotmolita economia nationala in zona de IMM-uri.

Intotdeauna trebuie sa existe comunicare, atat din partea seilor cat si din cea a subalternilor. O firma nu are cum sa mearga bine atata timp cat angajatii sunt nemultumiti. Dupa cum spuneam mai sus, exista patroni de imm-uri care uita uneori faptul ca sunt patroni de oameni cu care trebuie sa discute si sa se sfatuiasca. Intotdeauna am apreciat sefii care cer sfaturi si intreaba angajatii daca solutia aleasa este buna si pentru ei. Din pacate, unii se cred patroni de sclavi si trateaza angajatii precum niste carpe de sters praful, nu se consulta niciodata cu nimeni si cel mai important: nu anunta pe nimeni daca urmeaza ceva schimbari majore in firme sau in privinta programului de munca.

Exista si patroni care nu respecta angajatii, care se considera stapani pe tarlaua lor si din aceasta pricina nu au de ce sa deie explicatii nimanui. Ei bine, asa ceva nu se face. Nu stiu cum sunt altii, insa mie mi-ar fi mai mare dragul sa am niste angajati care sa ma respecte pentru felul meu de a fi, sa am niste angajati de care sa am grija in adevartul sens al cuvantului, nu doar aparent.

Ehe, mai trece ceva apa pe dunare pana sa scapam de patronii deficienti la capitolul comunicare si ingamfare.

Leave a Reply