Litoralul romanesc – o comoara

Marea este superba si Romania este binecuvantata sa o aiba pe teritoriul sau. Marea Neagra si ale ei statiuni reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice din Europa, inca de pe vremea lui Ceausescu. In acele vremuri, romanii isi permiteau sa mearga la mare. Concediile erau subventionate de catre fabricile unde oamenii lucrau si toate erau bune si frumoase. Mai apucau si romanii sa vada marea… Astazi, lucrurile stau total diferit, oamenii nu mai au bani de concedii si cred ca nici macar concedii. Capitalismul a reusit sa ne rupa de micile placeri pe care le aveam din cand in cand, actionand ca o piedica in calea fericirii si a relaxarii noastre.

De multe ori avem impresia ca litoralul romanesc este subclasat de cel bulgaresc si nimeni nu intelege de ce. Anul acesta i-am luat pe bulgari cu 3% la capitolul turism, asa ca incet incet incepem sa ne revenim. Europenii preferau in trecut marea bulgareasca pentru ca era mai curata, mai lipsita de manele si mai ieftina de cat cea romaneasca. In ultimii ani s-au facut niste eforturi destul de frumoase pentru a schimba imaginea litoralului romanesc si iata ca efectele incep sa se vada. Plaja din Romania incepe sa fie mai cautata de cat cea din Bulgaria.

In aprilie a inceput sezonul la mare. Hotelurile incep sa se deschida iar agentiile de turism incep sa prezinte oferte care mai de care mai serioase si mai tentante. Vilegia.ro nu face exceptie, va prezinta cele mai bune hoteluri de pe litoralul romanesc in care va puteti petrece concediul fara probleme si fara batai de cap. Pentru mai multe detalii referitoare la aceste hoteluri, click aici.

De ce ar trebui sa mergi la mare la noi, nu in strainatate? In primul rand, cand pleci in strainatate la mare, intervine stresul specific distantei fata de casa. Nu cunosti nici limba, daca ai o urgenta in tara ai nevoie de zile bune ca sa te intorci in cazul in care pleci cu masina. De asemenea, nicaieri nu vei gasi niste spirite mai petrecarete de cat in Romania, asa ca daca ai de gand sa petreci serios in concediu, Romania este locul unde trebuie sa mergi.

Pacat ca nu se investeste mai mult in turism, am merita si noi sa avem o tara frumoasa si plina de atractii turistice ingrijite. Litoralul este un inceput bun, unul care vrea sa arate faptul ca lucrurile in Romania incep incet incet sa se schimbe in bine si sa intre pe un fagas normal.

Leave a Reply