I-am luat pe ruși la boschetăreala

Mă duceam ieri prin oraș când, dintr-o dată, apare în calea mea un tip care se bălăngănea destul de interesant de pe un picior pe altul, în timp ce se chinuia să găsească un număr în agenda telefonului. Era bineînțeles beat turtă deși nu cred că erau multe ore trecute de prânz.

Noi când eram mici obișnuiam să ne uităm la clipuri cu ruși care mergeau împleticit și să râdem de ei însă se pare că în ultimii ani i-am cam întrecut. Cred că România a ajuns o țară de boschetari autentici și nu știu dacă chestia asta se mai poate schimba vreodată.

E de ajuns să mergi pe străzile orașelor din România si să vezi oameni beți ziua în amiaza mare, e suficient să mergi în orice sat pe la țară să vezi oamenii „gospodari” cum se strâng la cârciumă la ora 7 dimineața și se îmbată ca porcii până la orele 10. La țară dacă mergi la ora 14 nu ai să vezi pe nimeni pe ulițe pentru că toți sunt boschetari de alcool și sunt băgați la somn.

Cine spune că pe la țară se muncește e cel puțin dement.

Și mă uit și prin hipermarketuri, există un singur raion cu suc și vreo 3 cu băuturi alcoolice. De aici îți dai seama că suntem o țară de bețivani, de oameni care nu au putut niciodată să pună hărnicia deasupra boschetărelii. Există cartiere prin orașele din România unde iei și bătaie dacă lucrezi la u bar și la 7 AM nu pui bere pe masă celui care intră. Mai în glumă, mai în serios, eu cred că i-am depășit demult pe ruși la capitolul boschetăreală și alcool și nesimțire și puturoșenie și etc.

Leave a Reply