Lucruri care m-au convins că achiziționarea unui teren ar fi o alegere înțeleaptă

Nu știu despre voi, dar eu când mă gândesc la ce prețuri au ajuns garsonierele în orașele mari, așa mă apucă o stare de nervi, câteodată și de frustare, de nu mai pot. De apartamente nici nu mai zic. În cazul celor cu suprafața utilă mai mare de 60 de mp nici nu mai are rost să deschid subiectul.

Am ajuns să plătim pentru niște cămăruțe valoarea lor în aur. Glumesc, nici chiar așa de mult, deși, la cât de mult evoluează prețurile de pe piața imobiliară, nici nu m-aș aștepta la o prea mare diferență.

Cum stăteam eu așa într-o zi și tot navigam în neștire pe Internet, uite ce îmi trece prin cap. Ia să stau eu puțin și să caut ofertele imobiliare de pe platforma celor de la Compari Imobiliare și să văd ce noutăți mai sunt pe acolo.

Poate găsesc o garsonieră faină, cu un design interior spectaculos, cu o canapea futuristă și niște scaune în culori neon. Sau poate un apartament cu un balcon mega mare, cu vedere la cel mai înverzit parc din țara asta. Pot spune că am găsit unele dintre cele mai faine oferte. Recunosc că mă uitam foarte atent la fiecare locuință în parte și ochii efectiv îmi străluceau. Dar unde nu-s bani, nu există nici locuință utilată și mobilată, din prima. Când nu ai bani destui la dispoziție, nu poți să îți cumperi instant locul dorit.

În căutările mele intense deodată mi-a sărit în ochi ceva afișat pe site, care mi-a schimbat întreaga perspectivă în ceea ce privește toată afacerea asta cu imobiliare. Am găsit, din pură întâmplare, o listă cu terenuri de vanzare Constanta, care m-a făcut să-mi  dau seama că una dintre cele mai îndemână și ieftine opțiuni rămâne cumpărarea unui teren, cu care poți să faci tot ce vrei tu.

Vrei să ai o livadă? Te gândești la o casă cu aspect extravagant? Te tentează să îți cultivi legume în propria grădină? Sau ai vrea să nu mai fii nevoit să împarți un spațiu cu prea mulți vecini? Un teren îți poate permite toate aceste libertăți pe care nu le-ai avea în mod normal stând la bloc. Plus, am realizat că singurul lucru de care ești stresat e timpul, pentru că ai vrea și tu cel mai probabil să termini odată cu construcția locului.

Stai că era să uit, am uitat să menționez un lucru. Toată ideea asta cu cumpărarea unui teren pare faină tare, dar din start, trebuie să îți asumi o responsabilitate ceva mai mare decât în mod normal. Trebuie să te gândești dacă dorești să apelezi la o firmă de construcții, cât mai profesională și specializată pe construcția de case sau poți să o faci pe croitorașul cel viteaz și să îți iei câțiva prieteni cu care să vă încercați norocul. Eu unul nu aș miza pe ultima variantă, că mi-ar fi teamă să nu îmi cadă tavanul în cap la prima ploaie mai zdravănă.

Pentru fiecare domeniu există experți, care, cu siguranță, știu cel mai bine ce e de făcut, așa cum e și în cazul celor de la Compari Imobiliare, care sunt specialiști în ce privește sectorul imobiliar. Nu aș putea eu să înlocuiesc anii întregi de experiență ai unui constructor pe șantier cu joaca mea cu lopățica în nisip.

Mare grijă să aveți! Apelați numai la experți când doriți să vă luați teren și lăsați-i pe oamenii mari să își facă treaba când vine vorba de construit casa ideală. Alegeti-vă un loc frumos și lăsați-vă imaginația liberă, pentru a vă putea crea locuința de mult visată.

Leave a Reply