Luna saraciei

Se pare ca luna aprilie anul acesta, cel putin pentru severineni a fost o luna a groazei. S-au nimerit in luna aprilie, atat Pastele, cat si Zilele Severinului, apoi colac peste pupaza a venit si minivacanta de 1 mai. Care este rezultatul acestui amalgam mai putin nefericit? Rezultatul se rezuma la lipsa banilor pentru ca prima gaura neagra din portofel a fost Pastele. Ca de obicei, toti au luat salariile si pensiile cu mult inainte de Paste si au cheltuit toti banii. Au mai facut Zilele Severinului cu ceva bani imprumutati, iar acum, pe final de luna, oamenii vor face foamea in minivancata de 1 mai.

Spun treaba asta pentru ca nivelul de trai din oras se vede in vanzarea de la statie. Pe final de aprilie sunt niste vanzari foarte slabe, ceva ce n-am mai vazut in ultimii 2 sau chiar 3 ani. Am tot cautat explicatii si singura plauzibila cam asta este: luna saracei cauzata in special de un Paste prea devreme, pe 12 aprilie. Anul trecut a picat pe 20 aprilie iar zilele orasului au inceput pe 23. Oamenii si-au mai pastrat ceva bani fiind constienti de vecinatatea evenimentelor.

Asteptam sa se termine si nimivacanta de 1 mai, sa terminam odata cu sarbatorile si cu liberele date si luate aiurea ca sa ne putem intra in normal. Nu cred ca prieste nimanui atata paranghelie si atata risipa de bani. Nu stiu de ce , insa la noi mereu sarbatorile inseamna risipa de bani enorma. Asa s-au obisnuit oamenii de-a lungul timpului probabil. Nu sunt constienti de faptul ca o masa bogata nu inseamna sute de lei aruncati pe fereastra pe tone de alimente, ca-mi aduc aminte acuma si de carucioarele pline ochi cu mancare ce misunau prin Carrefour cu cateva zile inainte de Sfintele Pasti.

Leave a Reply