Lupta pentru clienti

Prin anul 2008 se traia bine. Lucram la distributie si aveam un salariu care ajungea la 800 de lei. Exact cat am si acum, 6 ani mai tarziu, lucrand in alt domeniu. Aveam un Fiat in care bagam benzina cu 2.5 lei/litru. Pretul benzinei a inceput sa creasca direct proportional cu adancirea crizei financiare in care Europa s-a afundat dupa anul 2008. A ajuns astazi sa coste aproape 6.3 lei / litru. Problema este ca Europa a iesit din criza, insa noi nu.

Astazi, somajul atinge cote alarmante prin judete precum Mehedintiul, unde se apropie de 10%, asta din ce se poate numara adica someri luati in evidenta. Cati or mai fi neindemnizati, Dumnezeu cu mila. S-a ajuns in situatia aceasta pentru ca tot mai multe firme s-au inchis. Prosperitatea de cartier a murit incet incet iar orasul a saracit. Ma uitam pe strada in urma cu o saptamana, prin vechiul cartier in care am locuit, si am observat ca majoritatea magazinelor de cartier s-au inchis. Hipermarketurile deschise in jurul orasului au reusit sa puna economia locala pe butuci.

Tot stateam si ma gandeam si la hipermarketurile astea. Sunt atat de multe si totusi functioneaza toate. Ori vand la preturi care sa le aduca prea mult profit, ori au o politica de fidelizare a clientilor foarte buna. Majoritatea ofera carduri de fidelitate ce tie ca si client, iti aduc diverse beneficii. Cred ca este solutia cea mai simpla pana la urma. O imprimanta termica este tot ceea ce ai nevoie, iar aceste magazine cu profituri uriase cu siguranta isi cumpara numai imprimante Evolis Zenius. Doar au bani si isi permit calitate, calitate care intr-adevar costa destul de mult. In plus, o imprimanta termica performanta iti ofera multiple posibilitati, care mai de care mai interesante.

Eu asta cred ca se intampla in linii mari, fiecare hipermarket se lupta sa atraga clientii cu ce stie mai bine. Unii cu carduri de beneficii, altii cu preturi foarte reduse la anumite sortimente, etc.. Important este ca noi, clientii, sa fim cei care avem de castigat in urma acestei batalii a fidelizarii si a preturilor. E de ajuns faptul ca economia locala a dat ortul popii, macar de preturi bune sa avem parte acum.

Leave a Reply