Lustra de iulie

In fiecare seara adorm undeva dupa ora 2 jumatae spre 3 pentru ca in camera e foarte cald, iar aerul innabusitor nu-mi da pace deloc. Din pacate, aceste temperaturi tampite de 38-40 de garde nu ne dau pace toata luna. Pana la inceputul lunii august la fel se anunta, apoi acestea or sa scada de la 38 la 35 maxim… Nu e diferenta prea mare, insa sper sa mai dea cate o ploaie si sa dispara innabusala asta din atmosfera.

In fiecare seara am parte de lustra. Ce inseamna lustra? Adica in loc sa dorm, stau si ma uit la lustra din tavan. E prea cald in camera si prea innabusala. Adorm cand in camera incepe sa ajunga aerul mai rece adica inspre 3-4 dimineata. Abia atunci temperaturile ajung pe la 20 si ceva de grade. Avem parte de o luna destul de complicata iar canicula ne da mari batai de cap.

Sa speram ca scapam de canicula la sfarsitul saptamanii viitoare, caci avem nevoie si de nopti dormite. Nu vreau sa ma gandesc la cei care au serviciu si sunt nevoiti sa se trezeasca la 5 – 6 dimineata. Dupa o noapte nedormita numai de munca nu esti bun. Ma bucur ca am scapat de jobul de la statie si ca nu sunt nevoit sa ma mai trezesc la ore de-astea tampite, genul 5AM.

Am o vaga banuilala ca o sa fie si lustra de august, insa nu vreau sa ma precipit de acum. Cred ca o sa avem parte de o vara in care o sa ne topim asa cum meritam, caci noi suntem cei raspunzatori pentru aceste temperaturi ridicole. Nici nu vreau sa ma gandesc ce temperaturi vor fi peste vreo 20 de ani daca acum sunt 40 de grade in iulie.

Leave a Reply