Mă gândesc destul de serios să investesc în aparatură foto-video

foto-videoNu am de gând să mă apuc de vlog personal pentru că nu mă consider genul de om care are ceva interesant de filmat. Viața mea este destul de simplă: muncă – pat. Ies maxim o oră pe zi din casă și cam atât. Bine, hai 2-3 ore în momentul în care mai am și câte ceva de rezolvat, de făcut. Deci, nu am de gând să mă filmez, mai ales că nu sunt nici fotogenic, nici telegenic, nici nimic.

Mă gândeam să fac o investiție într-o cameră foto bună și una video 4K pentru blogurile mele. Am de gând să mă apuc de ceva review-uri pe nișa de tehnologie și mi-ar fi foarte utile aceste unelte. Chiar am vrut în trecut să mă apuc de ceva proiect de genul și am fost nevoit să renunț. Adică aș fi ultimul ipocrit să spun despre alții că-s cretini dacă filmează cu telefonul și eu să fac exact același lucru.

Nu, nu am de gând să mă apuc de filmat și de pozat cu telefonul mobil, așa că am de gând să cumpăr ce-mi trebuie, lucruri cât mai profesionale. Cred că o să mă limitez la 10.000 de lei în ceea ce privește aparatura, căci nu are rost mai mult pentru un începător. Nu cred să depășesc bugetul acesta pentru o cameră foto și una video. Cea video este mai scumpă pentru că-mi doresc ceva 4K.

Nu, mie nu mi-e lene să editez clipurile 4K și plec de la premiza că am și cu ce să fac asemenea editări, că dacă te apuci de editat pe laptop și chestii de-astea, e clar că o să dureze ore bune randarea doar pentru 1080p… Eu unul nu am de gând să editez fișiere de zeci de GB de pe PC-ul actual cu procesor dual core și placă video integrată. Am de gând să-l schimb în curând.

Leave a Reply