Mă gândesc să deschid o firmă la Hong Kong

Mă gândesc destul de serios la chestia asta nu din pricina taxelor din România care oricum sunt duble față de ce aș plăti autorităților chineze, ci din simplul fapt că aș scăpa de mizeria asta de birocrație. Să ai o firmă cu care să faci bani cinstiți în România este sinonim cu a-ți pune ștreangul.

Am destul de multe momente în care mă gândesc destul de serios că aș face mai bine dacă aș renunța să mai fiu persoană juridică, să mă angajez pur și simplu la o firmă multinațională sau ceva de genul, ori prin străinătate.

Aș face la fel de mulți bani dar n-aș mai avea treabă cu instituțiile statului care te umilesc de fiecare dată când au ocazia. Mereu dai de niște funcționari – fosile, arțăgoși până la Dumnezeu, de parcă tu vii de bună voință în acea instituție…

După ce ne-au băgat pe gât la PFA-uri CAS-ul, după ce ne-au obligat să stăm pe la cozi pe la taxe și impozite locale pentru tâmpenia aia de declarație ca să nu plătim de 20 de ori mai mult impozit, cine știe ce ne mai pregătește statul nostru frumos și drag…

Cred că o singură dată e de ajuns să mai calce strâmb și am făcut pasul. Prefer să dau maxim 20% din ce câștig statului chinez și să scap de birocrație… Că în străinătate oricine își poate deschide firmă online, fără să stea săptămâni pe la cozi… Numai în România e demența asta cu statul la coadă.

Deși sunt în anul 2 de PFA, consider că nu mai există motive să îmi bat capul cu România dacă nimeni nu te ajută cu nimic, tot ce se întâmplă este să ți se pună bețe în roate la tot pasul. O să anunț dacă fac aceasta mutare curând.

Leave a Reply