Măgăria cu tichetele de masă

Tichetele de masă reprezintă pentru mulți români ceva wow, dacă primești așa ceva la locul de muncă te poți considera norocos ori privilegiat. Dar oare așa să fie? Ei bine, nu pentru că de multe ori, patronii aleg să dea tichete de masă în loc de bani. Practic, în loc să primești 1500 de lei salariu, primești 1300 + tichete de masă care să zicem că ar fi în valoare de 200 de lei lunar.

Mulți dintre voi sunteți mulțumiți de aceste tichete dar oare sunteți conștienți de faptul că angajatorii recurg la ele ca să scape de o cheltuială? În cazul în care nu știați, tichetele de masă sunt deductibile, pe când salariul, este o cu totul altă poveste. Cu alte cuvinte, în loc să te ajute pe tine, patronul cu aceste tichete de masă se ajută pe el ca să scape de o cheltuială. Nu puține au fost situațiile în care la interviu a fost menționat salariul de 1500 de lei iar în realitate a fost un 1300 + acele tichete de masă așa că ar trebui să discutăm un pic despre măgăria asta cu tichetele de masă.

Fraților, dacă vi se dau în plus la salariu, adică să fie netul 1500 + tichete, e foarte ok. Este de apreciat că un patron vrea să acorde și acest beneficiu. Dacă însă este vorba despre un salariu de 1500 de lei, din care vi se opresc 200 de lei pentru bonurile de masă, păi practic nu vi se oferă nimic, decât un deserviciu. Poate că voi nu aveți nevoie de acele tichete însă patronului cu siguranță îi este mai bine din punct de vedere financiar, așa că mare grijă la angajare cu chestia asta…

Leave a Reply