Magazinul online

De cateva zile ma tot bate gandul ca pe viitor sa imi deschid un magazin online. Am stat, am calculat, si mi se pare o afacere fara riscuri. Nu ai nevoie de sediu unde sa iti desfasori activitatea, nu trebuie sa ai grija spatiului, nu trebuie sa ai grija angajatilor, a controalelor care vin atunci cand ai angajati si magazinul se afla in strada si asa mai departe. Oricum lumea nu prea mai pierde vremea prin oras atunci cand are nevoie de un aparat de sudura, trimmere sau faguri de plastic. Poti sa vinzi absolut orice pentru ca internetul e atat de vast si bine inchegat, incat este piata de desfacere pentru toata lumea.

Ca sa razbesti cu un magazin online in anul 2014 nu e chiar asa simplu cum pare dar nici complicat. Totul se rezuma la calitate inainte de orice si la seriozitate. Sunt doua lucruri cu care romanii au o mare problema. Pentru a face rost de o pozitionare in Google cat mai buna, trebuie investit putin in cateva campanii SEO. Orice magazin are nevoie de clienti iar internetul ofera doar clienti virtuali.

Internetul a evoluat extraordinar in ultimii ani drept dovada explozia cu comertul online. Avantajele si riscurile mici incurajeaza pe tot mai multi oameni sa incerce, insa din pacate doar cei care persevereaza in criteriile mai sus mentionate reusesc cu adevarat. Cine porneste de la ideea ca se va pricopsi peste noapte, clar se insala si asteptarile lui vor fi prea mari pentru ceea ce va urma sa se intample. Totul necesita timp si strategie. Campaniile SEO dureaza si nu au efecte imediate.

Am ajuns la concluzia ca cei care isi doresc cu adevarat  sa reusca,  aleg intotdeauna parteneri de incredere, sunt ambitiosi, seriosi, prompti, asculta parerile altora si le pun in practica in forma care ii avantajeaza.

Leave a Reply