Mai are 8 martie esenta?

Imi e greu sa mai fac astazi legatura intre 8 martie trait ca si copil, si 8 martie trait ca si adult. Imi aduc aminte atunci cand eram copil, martisoarele trebuiau facute manual, de noi, pentru parinti, profesori, vecini, prieteni, colegi de clasa. De ce se miza pe lucru manual in acea perioada? Si atunci existau tarabe pline cu martisoare ieftine, insa parca exista un curent ce te indemna pe toate planurile inspre PERSONALITATE. Imaginatia se dezvolta atunci cand lucrezi manual, atunci cand gandesti, cand faci un lucru unic.

Din punctul meu de vedere, in ziua de azi, 8 martie nu mai are esenta, nu mai are personalitate, nu ai e original. Toata lumea se inghesuie sa cumpere nimicurile ieftine de la tarabele din colt de strada, fara sa faca legatura ca un martisor ieftin de cele mai multe ori jigneste. Au trecut vremurile in care gestul era cel care conteaza. Suntem o societate ancorata din ce in ce mai mult in materialism, asa ca s-a zis cu ieftineaua.

Problema este ca oamenii uita de lucrurile custom, de obiectele lucrate manual care pot sa inlocuiasca aceste cadouri scumpe pe care toata lumea le asteapta. Am uitat sa mai fim originali, am uitat sa gandim si sa fim sensibili. E pacat, degradarea nu a inceput de acum si din pacate nu vad posibilitate de regres a societatii. Toate se leaga, incepand de la politicienii care fura ca nesimtitii in timp ce ne spun ca trebuie sa taiem salarii si pensii si terminand cu manelele, cu elevii ce pica examenul de bacalaureat in proportie de 70%. Ne mai miram ca 8 martie a ajuns o sarbatoare fara personalitate?

Leave a Reply