Mai e loc pe piata smartphone pentru dispozitivele ieftine?

Imi pun intrebarea asta de fiecare data cand vad ca mai apare un telefon nou, o marca de obiciei chinezeasca. In ultimii 5 ani pot spune ca piata telefoniei mobile a fost invadata de telefoane cu preturi ridicol de mici pe care unii se intreaba daca se merita sa le cumperi. Avem Eboda, Allview, Utok – romanesti. Mai este Philips, Lenovo, etc. Sa nu mai pomenim de cele de care nu a auzit nimeni niciodata, ca sunt destule si acelea. Si stai asa si te minunezi de ce exista o asemenea piata in Romania daca toti vin sa vanda chinezarii ieftine?

Pai pantru ca astea se cumpara. Suntem o tara saraca desi am vrea sa aratam contrariul. Mentalitatea noastra reprezentata de ingamfare si dispret pentru cel ce are poate sa incerce, dar nu va reusi sa schimbe viata celor ce nu au. Ii va osandi pe vecie la niste smartphone-uri ieftine precum cele enumerate mai sus. Bineinteles ca au performanta zero, lag cat cuprinde si asa mai departe. Doar nu va asteptati ca un smartphone de 500 de lei care are un display de 5 inch sa fie si calitativ? E clar ca se face rabat la calitate pe undeva si prima data se sacrifica performanta.

Am spus de multe ori faptul ca nu as cumpara niciodata un smartphone ieftin cu care sa ma chinui. Mai bine prefer sa cumpar un telefon clasic cu taste chiar daca nu il pot folosi pentru internet. E mai bine sa il pot folosi totusi pentru a vorbi la el de cat sa nu pot sa il folosesc deloc. Sunt prea multi cei care si-au cumparat telefoane ieftine smartphone, chinezesti sau romanesti apoi si-au blestemat zilele. Am avut si eu si telefoane si tablete romanesti, si sincer va spun ca nu merita nici macar jumatate din pretul cu care se vand.

Leave a Reply