Mai merita sa cumper laptopuri second hand?

Cautam zilele acestea un laptop second hand. Eram destul de hotarat sa dau 6-7-800 de lei pe unul insa ofertele de pe internet m-au facut sa ma razgandesc. Lumea care vinde asa ceva ori sunt combinatori si pun preturi mari pentru fraieri ori sunt oameni care habar nu au pretul pietei si valoarea adevarata a lucrurilor vandute.

Gasisem ceva Hp ProBook de 15 inch pe la vreo 800 de lei cu i5, 4 gb ddr3 si hdd de 250 gb. In trecut am mai avut de-aface cu laptopurile astea ProBook si pot spune ca sunt singurele second hand care ar merita banii cat de cat. Practic, nu au moarte. Mi-au trecut cateva prin mana si stiu despre ce e vorba.

Problema era ca display-ul era de 15, nu de 17 cat as fi vrut eu si mai era si pretul. 800 de lei pentru un laptop din 2011 este ridicol, indiferent cat a costat la vremea respectiva. Un laptop de generatie 2014 il bate la toate categoriile chiar daca nu e i5. Si sa nu uitam ca i5-ul pe laptop este un dual core doar.

Nu cred ca mai exista balanta pentru piata de second hand. Lumea nu vinde ieftin din diferite motive iar cei care se pricep nu cumpara asemenea lucruri cu bani multi pentru ca nu se merita. Ma mai orientez si revin cu deznodamantul.

Leave a Reply