Mai merită să cumperi o mașină diesel?

dieselCred că mulți își pun întrebarea asta în ultima vreme pentru că dacă stai să te gândești puțin, pe termen mediu și lung cheltuielile sunt asemănătoare cu o mașină pe benzină. Da, o mașină diesel consumă mai puțin cu 1.5% litri în oraș să zicem ori la drum lung, însă motoarele sunt mai mari ca și capacitate cilindrică, mai slabe ca putere și mai costisitoare la asigurare + timbrul de mediu.

Așadar, nu cumva ce iei pe mere dai pe pere pe termen lung cu mașinile astea? Să nu mai zic de faptul că mașinile diesel sunt destul de greu de întreținut mai ales iarna, când nu ai de unde să știi ce fel de carburant iei de la pompă. La temperaturi destul de scăzute contează foarte mult carburantul. Acum, între noi fie vorba, dacă au falsificat ei dezinfectanții în spitale, nu ar falsifica și motorina?

Eu sunt foarte curios dacă s-ar lua un certificat de conformitate apoi s-ar face analiza produselor, să vedem și noi cam care este concentrația de substanțe din motorina vândută în România… Cu siguranță avem cea mai proastă calitativ motorină din Europa pentru că suntem cei mai lacomi, vrem să furăm cât mai mult. Noi nu avem nici o limită… Nu ne temem de închisoare că na… Nu-i lege.

Am avut și am în continuare mașină diesel și vă spun că nu este cine știe ce șmecherie pe termen mediu și lung. De exemplu am înlocuit bateria și am fost nevoit să cumpăr una de capacitate mare, de 74 Ah. Dacă aveam mașină pe benzină probabil că aș fi cheltuit doar 200 de lei pentru baterie, nu aș fi fost nevoit să dau 400. Ei bine, acestea sunt cheltuielile pe care nimeni nu le prea pune la socoteală atunci când vine vorba despre o mașină cu consum redus de combustibil.

Leave a Reply