Mai merită să cumperi un Opel Astra H în 2016?

După Volkswagen, cu siguranță urmează Opel în topul celor mai populare mărci auto din România. E un lucru destul de cert faptul că preferăm orice numai Dacia nu, chiar dacă Loganul s-a îmbunătățit destul de mult în ultimii ani și a reușit să ajungă în topul vânzărilor în Germania și Franța. Românii, deocamdată, preferă mașinile second hand, iar în cele ce urmează vom discuta dacă mai merită să cumperi un Opel Astra H, analizând prețuri pentru piese auto marca Opel.

Din punctul meu de vedere, și am spus de nenumărate ori treaba asta, atâta timp cât piesele sunt ieftine, o mașină merită banii indiferent de vârstă. Oricum, acest tip de Opel nu este genul de mașină antică, este de fapt penultimul model de Opel Astra, din câte știu au ajuns cu producția la Opel Astra J sau K, nu mai țin bine minte. Haideți să trecem în revistă principalele prețuri pentru diverse piese auto Opel Astra H, cu motorul cel mai răspândit, 1.7 CDTI, 74 cai, modelul după 2004.

Care sunt prețurile pieselor de schimb pentru un Opel Astra H, piese de bază

Kit ambreiaj Opel Astra H – 683 lei fără rulmentul de presiune

Kit distribuție Opel Astra H – 434lei

Alternator Opel Astra H – 606lei

Garnitură de Chiulasă Opel Astra H – 101 lei

Plăcuțe de frână Opel Astra H – 51 lei

Acum, să analizăm puțin aceste prețuri. Cred că sunt suficient de mici astfel încât Opel Astra H să fie genul de mașină ieftin de întreținut și în 2016 și 2017 chiar. Nu mi se pare că ar fi genul de mașină care pe măsură ce înaintează în vârstă, devine tot mai costisitor de întreținut cum se întâmplă de exemplu cu mașinile Volkswagen.

De fapt, există foarte multe discuții și păreri despre Opel Astra H. Puteți căuta pe internet detalii despre această mașină și vă spun că veți fi surprinși câte lucruri puteți găsi, poate și din cauza faptului că mașina asta există printre noi de mai bine de 12 ani. Eu unul sunt de părere că merită să cumperi un Opel Astra H în 2016.

One Response

  1. anonim July 14, 2016

Leave a Reply