Mai putem sa ne cumparam o casa in ziua de azi?

E destul de dificil sa iti cumperi o casa in ziua de azi. Asta o spun eu, un tanar de 26 de ani care nu are parinti bogati, nu fura, nu face trafic de droguri, munceste pe un salariu minim pe economie si ia 800 de lei bani in mana. Problema este ca nu sunt singurul in aceasta situatie, jumatate din muncitorii din Romania traiesc pe minimul pe economie. Cum poti sa iti permiti o rata la o casa atata timp cat bancile nu te baga in seama nici macar pentru creditele de consum? Cine iti va da tie un credit ipotecar pentru a-ti cumpara casa atata timp cat rata la acel credit pe cativa zeci de ani e mai mare de cat salariul tau?

Acestea sunt niste probleme pe care Romania trebuie sa le rezolve… Parintii nostri au prins alte vremuri, comunsimul bun, rau, cum a fost, a luat oamenilor de pe umeri grija zilei de maine si a casei. Parintii nostri au primit case de la stat in rate pe care au putut sa le plateasca fara probleme… Noi, tinerii din ziua de azi nu vom putea niciodata sa ne cumparam o casa atata timp cat traim in Romania, cu salarii Romanesti.

Discutam zilele tercute cu un amic despre trecerea la moneda Euro. Eu unul nu cred ca se va intampla treaba asta in decursul vietii mele pentru ca mi-e greu sa cred ca te vei duce sa iti iei 160 de euro salariu… Cea mai saraca tara din UE este Romania, tara in care politicienii fura sute de milioane de euro in timp ce taie salarii si pensii. In fine, sa nu ne indignam …

Mi-as dori sa imi pot cumpara si eu un apartament precum acesta. Odata cu venirea crizei economice din 2008, gogoasa imobiliara s-a dezumflat si astfel au inceput sa apara destule oferte interesante pe piata imobiliara. Din pacate, nu avem bani pentru a ne bucura de ele si suntem nevoiti sa plecam. Nu e de mirare ca in strainatate exista peste 2 milioane de romani… Discutam probabil despre cei curajosi, capabili sa incerce ceva nou… Oare asta trebuie sa facem cu totii pentru a ne putea permite o casa?

Leave a Reply