MAI SUNT OAMENI CARE CITESC ?

Cand eram mai mic, imi placea foarte mult sa citesc. Era una dintre principalele mele ocupatii si la vremea respectiva daca citeai carti erai vazut in ochi buni de profesori, parinti, vecini, etc. O data cu aparitia internetului si a calculatoarelor, mi-a cam pierit cheful de citit si deja incepeam sa descopar lucruri noi. Nu ca ar fi ceva rau in asta, dar foarte rar am mai luat o carte la puricat in ultima vreme si sincer sa fiu ma coplesteste uneori cate un dor de a citi, dar lipsa de timp ma impiedica sa fac asta.

 

Mai de mult vedeam oameni tineri prin autobuze, metrouri si chiar pe bancile din oras cu cate o carte in mana, pe cand astazi vad doar tineri cu telefoane mobile si tablete jucand niste mizerii de jocuri cu bile si diamante. Lumea a evoluat, dar oare a evoluat bine ? Tin minte ca mergeam in vizite la anumite persoane si rafturile mobilelor erau absolut pline de carti. Pe mine ma fascinau si imi placea sa le rasfoiesc chiar daca eram mic si nu intelegeam mare lucru din ele, era o satisfactie aparte care ma facea sa ma simt mai cultivat.

 

E trist ca nu se mai citeste. Cartile, chiar daca nu mai au un anume farmec, sunt si vor fi in continuare singurele mijloace de imbogatire a culturii generale si a unei minti prospere. Generatiile urmatoare nu vor putea stii lucrul acesta. Trist dar adevarat.

One Response

  1. krossfire December 7, 2015

Leave a Reply