Mai tineti minte cardurile de memorie de 128mb?

Primul meu telefon mobil dateaza de prin anii 2006… Tarziu dupa spusele altora, insa asa erau posibilitatile mele atunci. Nu l-am primit de la parinti caci nu isi permiteau. Atunci am reusit sa muncesc o vara la ceva tipografie locala astfel incat sa mi-l permit. Era un Sony Ericsson de care ma indragostisem cu mult timp in urma, insa din lipsa de bani am fost nevoit sa aman achizitia. Era greu si cu liceu si cu telefoane si cu haine atunci cand n-aveai bani.

Imi scapa denumirea exacta a telefonului, insa tin minte ca prin 2008 i-am cumparat un card de memorie de 128 mb. Mi se parea destul de mare comparativ cu memoria telefonului in sine, insa cred ca e ca si cum ai compara un hdd de 20 de gb din 2002 cu unul de 1 tb din ziua de azi. Capacitatea de stocare creste exponential cu avansul tehnologic. Cu cat inaintam ca societate, cu atat mediile de stocare isi maresc capacitatea.

Daca in 2007 nu prea aveai ce face cu un card la telefon, internetul mobil nu era atat de dezvoltat cum e acum, nici macar android nu vazusem, astazi lucurile stau altfel. Am fost chiar nevoit sa cumpar un card micro sd pentru telefonul actual, un smartphone Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim. Androidul acesta reuseste sa il umple cat ai zice “peste” datorita aplicatiilor care mai de care mai mari ca si dimensiune. Am cumparat unul de aici, bineinteles ca de la un magazin de IT online. Magazinele din oras nu prea imi surad caci au preturi destul de mari, stradait.ro nu se compara cu mediul real. Intotdeauna am sustinut faptul ca mediul virtual il va depasi cat de curand in vanzari pe cel real si cred ca o asistam la acest moment in urmatorii 5 ani, maxim.

Leave a Reply