Mai ușor cu antreprenoriatul pe scări

S-a umplut internetul domne de antreprenori, care mai de care mai la cămașă, care mai de care mai cu mâinile în sân. Cred că nu te bagă nimeni în seamă în gașca antreprenorilor dacă nu stai înfoiat în poza de pe Facebook, cu mâinile în sân, nu? Dacă mai butonezi un pic pe cea mai răspândită rețea de socializare din România și te iuiți un pic la paginile destinate business-urilor acestor antreprenori, o să rămâi un pic surprins pentru că nu sunt dezvoltate absolut deloc.

Mai ușor cu antreprenoriatul pe scări, că dacă ai 2 angajați prost plătiți asta nu înseamnă că ești antreprenor în adevăratul sens al cuvântului și am să vă explic imediat de ce spun chestia asta.

În primul rând, să fii antreprenor înseamnă să ai viziune. Nu poți să ai viziune dacă îți plătești prost oamenii, dacă pierzi din vedere faptul că pagina de Facebook este o resursă de prosperitate care trebuie exploatată. Nu am înțeles niciodată de ce toată lumea vrea să fie antreprenor în țara asta, de ce toată lumea caută să investească în niște proiecte care mai de care mai ciudate și mai slab dezvoltate. Nu e suficient să vii cu o idee, trebuie să o și dezvolți și aici există marea problemă a românilor: vor totul repede, instant, nu au răbdare să dezvolte un business. Ei nu investesc în Facebook, ei nu investesc în clădirea lentă a unui brand iar foarte mulți am observat că se lansează în câteva domenii pe care nu le stăpânesc, cu care nu au luat niciodată contact.

Mi se pare o prostie să te numești antreprenor, să crezi că ești bun în ceea ce faci dar în realitate să fii foarte delăsător, să nu te implici în nimic, să fii neserios cu alte cuvinte.

One Response

  1. Yamasha February 13, 2017

Leave a Reply