Mâine, marți 12 aprilie vine update la WordPress 4.5

După două RC-uri în care au fost corectate nici mai mult nici mai puțin de 91 de bug-uri, mâine, 12 aprilie 2016 va fi lansat oficial pentru update WordPress 4.5. O veste destul de importantă pentru noi, cei care ne chinuim cu blogurile noastre zi de zi din cauza consumului de resurse. Această versiune a trecut prin 4 mari faze, 4 variante Beta în care s-au îmbunătățit destul de multe lucruri, pe care le vom enumera și noi în cele ce urmează. Cu această ocazie, vom trece în revistă noutățile pe care acest update le aduce…

Ce aduce nou WordPress 4.5 (câteva noutăți)

  • Preview responsive în Customizer (vedeți cum arată site-ul pe mobile). O unealtă destul de utilă deși mulți pot testa chestia asta efectiv pe mobile ori prin browser.
  • Suport suplimentar pentru cei care doresc să insereze timeline sau activități de pe Twitter în WordPress.
  • A fost eliminată problema SSL legată de imaginile responsive

Acum, dacă mă întrebați pe mine, nu va fi un update atât de important pentru că nu vor fi implementate foarte multe funcții noi. Nu vine cu multe chestii wow. E doar un update care va îmbunătăți stabilitatea și va reuși să ducă un pic mai departe ideea de platformă ce consumă resurse decente. În acest moment, comparativ cu alte platforme, WordPress consumă încă destul de mult.

Oricum, WordPress a evoluat destul de mult prin ultimele update-uri din acest punct de vedere, al consumului de resurse. Să nu lăudăm prea mult totuși, să așteptăm cuminți update-ul de mâine și eventual, să monitorizăm cu atenție ceea ce se întâmplă la nivel de compatibilitate cu pluginurile folosite. Sunt curios dacă o să scadă consumul de resurse simțitor.

Leave a Reply