Mașină de spălat SH sau nouă?

Mașină de spălat SH Electrocasnicele costă destul de mulți bani în ziua de azi, raportat la nivelul nostru de trai. O mașină de spălat nouă costă minim 800 de lei și asta dacă ne referim la cele care consumă multă apă, mult curent electric și nu sunt atât de performante. Cred că mulți și-au pus măcar o dată întrebarea dacă e mai ok să cumpere o mașină de spălat la mâna a doua? Mă refer aici la cele care costă 400 – 450 de lei și sunt aduse cu camioanele din Germania.

Ei bine, eu unul sunt de părere că românii ar trebui să cumpere numai mașini de spălat la mâna a doua pentru că atâta timp cât sunt aduse din străinătate sunt asemenea autovehiculelor: foarte întreținute. Neamțul bagă Calgon, respectă indicațiile din cartea mașinii, etc. Numai în România oamenii o încarcă cu 10 Kilograme de rufe deși capacitatea ei este de 6 kg apoi se miră că se duce dracului mașina de spălat. Nemții respectă multe chestii, nu au găinăria în sânge precum românii.

Eu unul nu am avut niciodată în casă o mașină de spălat rufe nouă. Tot second hand am avut și sincer vă spun că nu s-a stricat nici una vreodată pentru că am avut grijă de ele așa cum am considerat de cuviință. Atâta timp cât nu dai motive, nu se alege praful, nu? Foarte mulți se plâng de mașinile de spălat noi pe care le cumpără, că se defectează și etc. Ei bine, normal că se defectează dacă nu au grijă de ele, dacă le încarcă de 3 ori peste normal și își bat joc. Mulți au proasta impresie că dacă un lucru e nou poate să tragă pe el ca pe caii de la câmp, că nu se strică. Mentalitate românească…

Leave a Reply