Masina fara AC

Acum 2 ani mi-am cumparat si eu masina, am luat ceva ieftin pe la 700e, un Renault Scenic. Evident, la banii astia nu are AC. Cand am cumparat-o eu, sa tot fie luna Octombrie, nu aveam probleme cu caldura. Am iesit din iarna si in vara au inceput problemele. Am mai avut inainte un Fiat Punto care la fel, nu avea AC si vara devenea o adevarata sauna. Ma uit la Renault, sunt momente cand temperatura din interior ajunge si la 50 de grade, cel putin atata indica termometrul din interior. O mai fi si el influentat de tabla incinsa, insa vreo 45 tot sunt daca 50 nu. Cand afara sunt 39 de grade sau chiar 40, evident in masina or sa fie peste 50.

Asadar, AC-ul pe timp de vara este aur curat. Mai tine Renault-ul pana in octombrie, cand am de gand sa il schimb si urmatoarea masina va avea musai AC. E inuman sa stai intr-o masina cand in interior sunt 50 de grade. Sa nu mai zic de situatia penibila in care trebuie sa te duci la o intalnire si ajungi transpirat precum un purcel din pricina conditiilor de calatorie. De asemenea, pe timp de zi daca vrei sa calatoresti inafara localitatii, te coci precum oul in tigaie. E imposibil sa folosesti o masina fara AC pe timp de vara in contidii normale.

Din pacate, nu avem mereu bani ca sa ne permitem contitii, asa ca alegem o solutie care sa ne ajute cat de cat. Eu am cumparat masina din necesitate in urma cu 2 ani, nu a fost un moft ca sa am cu ce ma lauda. Acuma insa, sunt hotarat sa pun ceva bani deoparte si sa iau o masina cu AC. Confortul in ziua de azi nu trebuie sa mai fie un lux.

Leave a Reply