Masina la romani

In Romania, termenul de “masina” pentru unii cel putin, e mai important de cat “Iisus”. Inexplicabil. Mentalitatea impune noi reguli in tarisoara asta in forma de peste.  Ce reguli se impun? Pai se impune regula conform careia atunci cand romanul vrea sa isi cumpere masina si a reusit sa stranga 10.000 de euro, el se mai imprumuta de 2000 si isi ia una de 12.000. Logic ar fi fost sa isi ia una pe la 8-9000 pe care sa o poata intretine.

Romanii viseaza la masini scumpe.  Alaltaieri treceam prin centrul orasului si cineva, intr-un bloc din zona si-a cumparat ultimul model de Seria 7… masina aia valoreaza de 2-3 ori mai mult de cat apartamentul in care sta insa nu il intereseaza. Mereu am fost de parere ca situatia financiara trebuie sa reflecte si casa si masina si imbracamintea individului.

Nepotul unui coleg de-al meu vrea sa isi cumpere A6 desi stau 4 oameni intr-o garsoniera. Nivelul de prostie si de aroganta depaseste orice limita uneori. Ma uit in jur si in magazine, toata lumea intreaba de piese pentru masini scumpe. Uneori cred ca tara asta e saraca doar pentru fraieri. Am fost sa intreb si eu de un cablu de la aeroterma masinii si din 5 clienti cati au fost inaintea mea nu a intrebat niciunul de piese auto ieftine de Opel sau de piese Skoda.

Bineinteles ca nu am gasit cablu in oras, nu exista pe stoc la nici un magazin. Am gasit pe Auto Timas pe internet la un pret destul de bun. Magazinele de piese auto din Severin oricum sunt niste dezastre. Nu are rost sa mai comanzi ceva la ei pentru ca oricum e ca si cum le-ai comanda direct pe internet, insa la un pret umflat. Stocurile lor sunt zero.

Eu mi-am cumparat Renault, masina saracului. Nu am avut bani nici de Seria 7 nici de A6. Deocamdata nu imi permit o masina mai scumpa decat locuinta in care stau si nici nu mi-as cumpara asa ceva vreodata.

One Response

  1. allflorentin July 31, 2014

Leave a Reply