Masinile Second Hand

Eu nu cunosc pe nimeni care sa isi fi cumparat masina noua. Nici ruda, nici prieten. As fi curios sa stiu daca asa sta treaba si in realitate, adica un roman din 1000 care poseda autoturism personal sa il fi cumparat de nou cu zero kilometri.  Imi pun aceasta intrebare pentru ca strazile sunt pline ochi cu masini si niciuna model nou. Atunci cand vad o masina noua ca trece pe strada, cu siguranta are numere de B sau alt judet mult mai instarit ca Mehedintiul.

Problema cu masinile second hand e ca nu ai garantie mai ales daca le cumperi de capul tau, fara a cunoaste sursa de provenienta a automobilului. Cati nu am auzit de vestitele tepe date cu masini furate, ori cu masini care aveau km dati inapoi, ori cu masini care s-au stricat dupa nici o luna de la cumparare avand defecte ascunse.

Atunci cand te ocupi cu vanzari auto, trebuie sa fii serios. Oamenii sa aiba incredere in tine si sa fii departe de smenarii la kilogram de care sunt pline targurile. Vand niste troace si se cred mari afaceristi. Sunt bune si masinile second hand insa numai cumparate de la oameni seriosi, de incredere, care iti pot dovedi istoricul masinii.

In Bucuresti lucrurile stau altfel. Capitala a fost mereu locul unde banii grei se invart fara ca provincia sa stie. Am un fost coleg de liceu stabilit in Bucuresti si se ocupa cu vanzari piese auto. Recent deschisese si o statie itp in Bucuresti si imi povestea ca are atatea masini vechi la revizii, incat a uitat cand a vazut o masina de an mai mare de 2010. Oamenii cumpara dupa propriul buzunar, insa multi sunt snobi, sunt oameni care isi cumpara masini pe care apoi nu isi permit sa le intretina.  Bucurestiul intotdeauna a fost orasul in care toata lumea incearca sa impresioneze. Din pacate nu toti isi permit.

2 Comments

  1. Silviu November 17, 2016
  2. Alexandra August 30, 2017

Leave a Reply