Mecanici de locomotivă cu 2 la mie alcoolemie – asta e România

Mai țineți voi minte marfarul acela care a deraiat în urmă cu câteva zile, accident în urma căruia ambii mecanici de locomotivă au decedat? Cică medicii legiști au depistat o alcoolemie destul de ridicată în sângele celor doi. Mecanicul avea 0.15 la mie iar ajutorul lui, atenție, ăla era țăndări, avea o alcoolemie de 2 la mie. Voi vă dați seama despre ce discutăm aici? Ce urmează frate? Piloții de avioane și copiloții să urce mancă în carlingă? Întreb și eu ca fapt divers.

Eu înțeleg că la CFR, nu mai vin tineri. Nu au de unde. Meseria asta de mecanic de locomotivă este precum cea de sudor sau de tâmplar. Face parte din vechiul regim și nimeni nu vrea să se mai complice cu așa ceva. Vremurile pe care le trăim favorizează ideea de 5 cu mapa 2 cu sapa. Companiile feroviare, inclusiv cele private, sunt nevoite să lucreze cu pensionari care, să recunoaștem, le au cu pileala. Cred că bețivăneala asta e sport național în România. Aici ești ciudatul ciudaților dacă nu bei până te piși pe tine. Ce viață o fi frate asta în care dai toți banii pe boască?

Ce s-ar fi întâmplat dacă cei doi boschetari aflați la conducerea trenului cu pricina s-ar fi făcut țăndări până ar fi ajuns la destinație? Ar fi avut șansele să intre cu marfarul într-un tren de călători sau nu? Că ajutorul de mecanic avea deja 2 la mie alcoolemie, aproape de comă. Dacă ar fi luat-o și mecanicul principal cu boasca și probabil așa s-ar fi întâmplat dacă nu săreau cu trenul de pe șine într-o curbă. Asta e frate România, o țară plină de boschetari.

Leave a Reply