Medicina moderna

Întotdeauna mi-a fost frică de medici. Cel puțin în orașul meu, Drobeta Turnu Severin, lucrurile stau foarte ciudat. Poate că nu foarte diferit de alte orașe, însă destul cât să facă diferența. Am ajuns o dată la spital și nu doresc să ajung din nou. Pur și simplu nu te bagă nimeni în seamă. Stai acolo până i se face cuiva milă de tine și vine să te consulte. Drobeta Turnu Severin mi s-a părut a fi orașul pe raza căruia nu dorești să domiciliezi. Nimic in acest perimetru nu se face cum trebuie, oamenii sunt înrudiți cu “treacă-meargă”, și cu delăsarea. Nepăsarea și disprețul, egoismul și nesimțirea sunt la ordinea zilei.

Am jurat că data viitoare când voi mai fi nevoit să apelez la un medic, o să mă duc în alt oraș. În Târgoviște de exemplu, locuiește un bun prieten de-al meu. Am fost colegi ani de zile in școala generală. Mi-a spus că nu a mai găsit nicăieri un loc unde să se mai facă chirurgie dentalo-alveolara Targoviste. Problema cabinetelor stomatologice o știe toată lumea: sunt multe și slab dotate. Eu în Severin nu am găsit încă un cabinet dotat la standarde europene. Probabil nici nu se dorește așa ceva. Se merge pe ideea de ieftin și prost. Așa este tipicul regiunii. Poate daca mâine ar veni cineva cu un cabinet ultra dotat, ar avea foarte puțini clienți. Oamenii din regiunea Mehedinți nu pot să înțeleagă faptul ca tehnologia costă destul de mulți bani.

Nu putem să rămânem la nivel de 1990, trebuie să mergem înainte. Tarifele mari practicate de unele cabinete stomatologice reflectă în primul rând aparatura de ultimă generație folosită. Atunci când investești mulți bani în aparatura, dorești să îi mai și scoți, și asta într-un interval de timp cât mai redus.

Eu unul am spus de multe ori faptul că prefer să mă duc la un cabinet foarte dotat, ultramodern, cu tarife puțin mai mari față de cabinetele cu aparatura mai veche. Cu cât beneficiezi de aparatura mai performantă în medicină, cu atât rezultatele vor fi mai bune și mai eficiente, căci până la urma rolul tehnologiei este de a ajuta, de a îmbunătăți.

Leave a Reply