Mentalitate romaneasca

Romanii au o mentalitate extraordinar de ciudata. Sunt pudici cand vine vorba de sex insa la injurat si la glume porcoase suntem primii in top.  Poate ca epoca ceausista, sau de aur, cum vreti sa o numiti, a instaurat in mintea celor mai invarsta rusinea pentru cele trupesti. Lumea satului de atunci si de acum a ramas putin neschimbata si cand spun asta ma refer la mentalitate. Tinerii au plecat spre oras, au luat cu ei o parte din obiceiuri insa satul a ramas la fel. Mai pustiu bineinteles si mai lipsit de interes insa cu aceleasi traditii, idei si principii ca in urma cu 25-30 de ani. Timpul parca a stat in loc pentru sate si astazi, zac a paragina si a delasare.

La oras intalnim tinerii fugiti sau mai bine zis plecati de la tara. Au plecat sa isi faca un viitor insa au luat cu ei si traditiile si obiceiurile bune si rele. Nu as vrea sa incep sa critic proastele obiceiuri precum manelele, muzica data la maxim desi stau la bloc si tropaitul. Tinerii au venit la oras cu rusinea dupa ei sau cel putin o parte din ea. Rusinea cu care au venit ei se refera la discutiile despre sex.

Nu o sa vezi niciodata un sex shop plin de oameni cum se intampla afara sau un salon de masaj erotic. Oamenii privesc in dunga astfel de practici si asta din cauza mentalitatii. Un neamt de exemplu cand vine in Romania nu are nici cea mai mica retinere sa intre pe Goolge si sa caute “erotic massage Bucharest”.  Sau masaj erotic Bucuresti pentru cei care stau porst cu engleza.   Ei au alta viziune asupra vietii si sunt dispusi sa traiasca la maxim, sa face de toate fara nici o retinere. Poate si faptul ca nu au fost afectati de comunism a dus la o astfel de mentalitate.

Nemtii sunt atat de diferiti. Am fost si eu in Germania in urma cu cativa ani si am ramas destul de surprins. Sexul si tema sexuala e ceva atat de banal la ei… pur si simplu fetele stau in vitrina precum orice alt produs expus… o alegi si te duci sa te relaxezi. Am vazut  atat de multa lume care intra si care iasa din astfel de localuri incat asemuiam cu mersul dupa paine la noi. Ei nu au nici cea mai mica retinere in a se duce la masaj erotic sau sa intre intr-un sex shop cu neveste cu tot, singuri ori cu iubitele de brat.

Nu cred ca vom ajunge vreo data la o astfel de mentalitate. Cred ca as cere mult prea mult insa nu se stie niciodata ce surprize ne va oferi viitorul. Nciodata sa nu spui niciodata desi sentimentul de neincredere este acolo la locul lui.

Leave a Reply