Merita content writing in Romania?

Trebuie sa raspund la aceasta intrebare dupa 6 luni de PFA in domeniu. Ma vad nevoit. Din punctul meu de vedere, se merita doar pentru inceput. Dupa vreo 6 luni o sa iti dai seama ca 90% din firme o sa iti ofere 20 de lei / articol, bani din care pierzi 30% taxe si impozite si cotizatii CAS , CASS. O sa te lupti sa iti mentii site-urile pe linia de plutire intrucat e dificil sa faci bani din 20 de lei/articol. Ca sa faci sa zicem 4000 de lei va trebui sa scrii in jur de 800 de articole. Din cei 4000 vei pierde 30% taxe si impozite.

Atata timp cat scrii pe 20 de lei esti limitat. Nu ai timp de nimic intrucat nu faci nimic de cat sa scrii toata ziua. Dupa 6 luni de PFA va spun sa refuzati din start pe cei care va dau 20 de lei pe articol si sa cautati putinele firme serioase existente pe piata ina cest moment. Daca veti primi undeva la 30-35 de lei pentru un articol de 350 de cuvinte, e destul de ok. Daca aveti site-uri de tarfic, puteti primi mult peste 70 de lei. Pentru inceput, ca sa faceti bani de investitii puteti lucra pe Romania, ulterior trecand pe strainatate, SUA, UK, Germania, tari in care nu exista aceasta micime si aceasta tendinta de a oferi 20 de lei pentru un articol.

Ideea este ca se pot face bani din content writing in Romania, daca iti place sa muncesti si ai o imaginatie foarte bogata cu siguranta vei face bani, insa in momentul in care simti ca te plafonezi si te limitezi, treci pe exterior imediat. Exista si firme internationale care doresc sa colaboreze in acest domeniu, nu s-a inventat content writingul in Romania, stati linistiti.

Leave a Reply