Merita VESTA Panel pe VPS?

Intrebarea asta cred ca si-au pus-o toti cei care au avut un VPS pe care au instalat panoul de control. Nu stiu ce sa zic, din punctul meu de vedere tot ce inseamna panou pe linux li se pare o roata in plus la caruta pusa in dunga. Nu ajuta cine stie ce si trage inapoi si sistemul, intrucat consuma resurse destul de serioase ca sa functioneze. Linuxul e facut sa functioneze stand alone dintr-o linie de comanda si cred ca tot ce-i grafic e inutil si incomplet. Programele linux sunt free iar acest lucru le face sa fie destul de instabile, destul de putin profesionale.

Nu cred ca merita VESTA instalat pe nici un VPS sau server dedicat, nu e genul de panou care poate fi instalat de oricine, ai nevoie de cunostinte avansate de linux si nu numai. Sunt de parere ca cei care se descurca sa instaleze VESTA se descurca sa administreze un VPS si fara panou. Acuma ca exista tutoriale care te invata cum sa instalezi VESTA, credeti-ma cand va spun ca sunt atat incomplete cat si destul de prost explicate. Lipsesc informatii elementare care-ti pot compromite intreaga instalare. Nu e prima data cand instalarea mi-a esuat din cauza celor care fac tutoriale incomplete sau gresite.

Daca sunteti dispusi sa va impartiti resursele de pe VPS cu acest panou de control, puteti sa il incercati. E destul de ok si de simplu de folosit insa numai daca reusiti sa il instalati si sa il setati corespunzator si nu cred ca veti reusi sa faceti asta daca nu aveti cunostinte de baza de linux. Daor tutorialele de pe net nu sunt de ajuns si de multe ori pierdeti vremea de pomana daca alegeti sa le instalati fara sa stiti comenzi de linux sau operatii de baza.

Leave a Reply