Meseria, bratara de aur

Atunci cand eram micuti, fiecare dintre noi visam sa devenim oameni cu meserii importante. Unii spuneau ca vor sa se afca doctori, altii ingineri, astronauti chiar. Mintea de copil atat de inocenta si naiva da liber unei imaginatii greu de stapanit, imaginative ce se desperseaza incet incet odata cu trecerea anilor. Auzeam la parinti fel de fel de meserii care ne creau o oarecare baza pentru vise. Nu stia niciunul dintre noi pe atunci ce inseamna in adevaratul sens al cuvantului sa ai o meserie sau un job.

Termini liceul si aici incepe greul. Majoritatea tinerilor nu sunt hotarati ce drum sa aleaga in viata. E destul de greu la 18 ani sa iei o decizie. Imi e mie greu la 25, d’apai la 18 cand habar nu ai cu ce se mananca viata. Nu spun ca as fi maturul desvarsit acum, imi lipsesc multe, insa cu siguranta stiu ce inseamna varsta de 18 ani. Pentru unii, parintii se grabesc in alegerea meseriei chiar daca copiilor nu le surade idea. Exista si acel gen de parinte care incearca intotdeauna sa faca ce cred ca este ma bine pentru al sau copil. Trece peste orice numai sa ia decizia in locul tanarului. Daca stau bine sa ma uit in jur nu ii blamez, mai ales daca imi aduc aminte cat de aerian eram eu la 18 ani.

Facultatea in ziua de azi nu mai e mare sfaraiala. Oricine poate sa se inscribe la cu plata, si devine chiar doctorand in diverse domenii. Mai nou, am observat ca si cei fara diploma de bacalaureat se pot inscribe la facultate. Nu ma mai mira nimic in aceasta tara.

Dupa ce cu chiu cu vai reusesti sa iti alegi un drum in viata si o meserie care sa iti placa cat de cat, te lovesti de problema a doua. Cat de cautata e meseria respectiva? Cunosc destul de multa lume care a terminat facultatea sis tau cu diplomele atarnate in cui, fiind incapabili sa isi gaseasca un loc de munca in domeniul cu pricina. Eu de exemplu desi ma pricep foarte bine la calculatoare, doresc sa fac un curs de masaj si sa imi cumpar un pat masaj. Se fac bani destul de frumosi din masaj si sunt bani cinstiti. Vremurile pe care le traim sunt destul de stresante si relaxarea trebuie sa devina o prioritate pentru toata lumea. Stresul duce la boala daca nu este eliberat intr-un fel sau altul, iar masajul reprezinta una dintre cele mai bune metode.

Leave a Reply