Mi-e silă să mai caut mașină în târguri sau pe site-urile de anunțuri

În ultimele luni m-a apucat o scârbă acută de tot ceea ce înseamnă căutat mașină second hand în România, atât prin târguri cât și online. Din ce cauză? Ei bine, cauze sunt multe dar în principal lipsa de sinceritate, de seriozitate, m-au făcut să stau departe de orice achiziție până acum.

Târgurile auto sunt o glumă proastă. Pline ochi de troace aranjate pentru vânzare de către samsari și combinatori, nu există acolo mașină care să fie în regulă din punct de vedere tehnic. Acele mașini nu se pot testa întrucât sunt aduse special fără numere, asigurare, ITP, etc.

Cum să testezi tu mașina dacă nu are numere pe ea? Normal că nu riscă nimeni dosar penal pentru un rahat de mașină și o cumpără așa, fără să aibă posibilitatea să vadă dacă bate, dacă troncăne, dacă fierbe apa, dacă ambreiajul e bun, dacă cutia de viteze e ok și așa mai departe.

Evident că se minte mult cu aceste troace atât prin târguri cât și pe net. Barem pe net, e un fiasco total. Fel de fel de anunțuri auto cu poze făcute din cele mai ciudate poziții (astfel încât să nu se vadă defectele) și-au făcut simțită apariția după ce timbrul de mediu a fost eliminat.

Eu unul am crezut că eliminarea acestui timbru de mediu o să fie ceva bun dar din păcate la câte gunoaie au ajuns pe piața second hand, am impresia că a fost o mare, mare greșeală. Toate mașinile aduse din străinătate sunt lovite, toate gunoaiele occidentalilor sunt catalogate drept mașini bune de către samsari și combinatori. Nu, mie mi-e silă să mai caut mașină second hand în România.

Leave a Reply