Migrarea dupa locuri de munca

Acum cateva luni a venit la mine la alimentat un taximetrist. Avea masina lui cu autorizatie si toate cele. O mica afacere cum s-ar spune cu PFA. Atat de prost merg lucrurile in Severin, incat mi-a spus ca vinde masina si autorizatia si firma si apartamentul si se duce la Timisoara. Are rude si prieteni acolo care spre deosebire de el nu se chinuie sa supravietuiasca de pe o zi pe alta. Omul are familie si copii. Are vise si e tanar, nu poate sta inhamat la datorii si  la viata de subzistenta. Copiii cer si cer multe. E extraordinar de frustrant sa vezi cum cu propria afacere nu reusesti sa le oferi ceea ce isi doresc. Degeaba mai traiesti atunci daca tot ceea ce faci e sa muncesti pentru stat de dimineata pana seara. El e primul care isi ia partea fara sa consume nimic si tu ramai cu degetu-n gura ca un sugar.

In Severin nu sunt locuri de munca. Orasul e mic si slab industrializat. Toate fabricile si combinatele au fost inchise si duse la fier vechi bucata cu bucata in functie de interesele unuia sau altuia. Prostia omeneasca nu are limite in aceasta parte a Olteniei. La fel si egoisumul si nepasarea. Nu se face absolut nimic pentru crearea locurilor de munca. Nimic…

Am inceput sa caut si eu pe internet. Am ajuns la concluzia ca si un job in Pitesti e mai bun ca actualul. Salariile oferite in acest oras sunt aproape de 2 ori mai mari ca cele oferite in Severin. La altii e posibil se pare, la noi nu. Sau poate la noi nu se vrea. Am gasit si un loc de munca in Galati care mi-a placut. Era pe domeniul IT si accepta relocarea din alte orase. Am decis sa incerc atata timp cat nu am nimic de pierdut. Nu se poate sa traim asa la acelasi nivel ani de zile  fara sa vrem la mai bine.

Leave a Reply