Mirajul

Ce este mirajul? Multi ar spune ca pare a fi o holograma sau o halucinatie si din punctul meu de vedere aceasta definitie este foarte corecta. Ciudat este faptul ca mirajul este omniprezent in societatea romaneasca post-decembrista sub diverse forme. Cea mai des intalnita forma de miraj se regaseste in domeniul constructiilor, unde mentalitatea cladita pe timpul comunismului si erodata de 25 de ani de capitalism, impinge constructorii si beneficiarii lucrarilor in utilizarea unor materiale de constructii de proasta calitate, combinata cu o mana de lucru pe masura.

De ce numesc miraj constructiile din ziua de azi? Pentru ca nu sunt trainice si de exemplu casele incep a fi contruite de la ideea de “cat mai ieftin”. Nu sunt deloc de acord cu aceste tendinte si trebuie sa ne gandim in primul rand la faptul ca timpul erodeaza constructiile de orice tip. Ce rost are sa construiesti o casa cu 50.000 de lei iar peste 5 ani sa fii nevoit sa o renovezi cu inca 20.000, in loc sa o construiesti de la inceput cu materiale de calitate apoi 20 poate chiar 30 de ani sa stai linistit? Ma depaseste aceasta mentalitate. Bine, daca e sa aprofundam ideea eu nu inteleg de ce oamenii isi construiesc case in Romania, asa ca nu ma mai mira detaliile precum mentalitatea.

Pe arabesque.ro gasiti o gama variata de materiale de constructii de calitate si culmea, la un pret destul de bun. Intotdeauna am-am intrebat de ce ei pot sa ofere preturi mai bune fata de magazinele de bricolaj din oras… Inca nu am gasit raspuns. Deci, cine cauta otel, caramida, tigla, ciment de calitate la un pret bun, stie unde sa caute. Mai multe detalii despre acest magazin gasiti aici.

Privesc pe fereastra si vad case peste tot, care mai de care mai impunatoare si mai falince, insa neterminate. De peste 5 ani de zile, proprietarii lor nu reusesc sa le mai finalizeze. E tot un miraj si cred ca aceste case nu vor fi niciodata terminate pentru ca oamenii ce au inceput constructiile sunt rupti de realitate din moment ce nu si-au dat seama de la inceput la ce se inhama cand s-au apucat de construit aceste pagode. E pacat ca traim intr-o tara plina de iluzii si de oameni fara judecata. Pai cum sa inteleaga amatorii de pagode diferenta intre materiale de calitate si ieftinea atunci cand ei nu sunt in stare sa termine o casa in 5 ani de zile? E doar mentalitate!

Leave a Reply