Misiune imposibilă: să cumperi un parfum original în România

Deci n-ai frate cum așa ceva. S-a umplut netul de parfumuri „originale” dar care costă cam 1/3 din cât costă în străinătate. Cum naiba ar putea crede cineva vreodată că parfumurile care în străinătate costă de la 100 de euro în sus, sunt originale în România și se pot cumpăra cu 170 de lei? Să luăm de exemplu parfumul Bvlgari Aqva… Peste tot prin parfumeriile străine costă de la 100 de euro în sus, chiar 150 dacă e vorba despre sticluța mare. Ei bine, în România, e plin de Bvlgari Aqva „original” la doar 170 de lei. Măi să fie, să aibă milă Bvlgari de noi, românii săraci, și să accepte să ne vândă aceeași licoare pe care o vinde occidentalilor cu 2/3 mai ieftin? Eu nu cred…

Și îți dai seama de faptul că ai de-a face cu niște poșirci ordinare în momentul în care  suni aceste magazine și le întrebi cum pot dovedi că ale lor parfumuri sunt originale. O să vedeți că în afară de certificat de conformitate de la distribuitor nu veți putea primi, deci un act care nu detaliază proveniența produsului. Certificatul de conformitate e un act prin care distribuitorul te asigură pe tine că produsele lor sunt conform standardelor. O prostie care nu are valoare.  M-am uitat și pe la magazinele de tip Dutty Free, nici acolo nu sunt parfumuri originale. Aceleași poșirci ieftine au invadat și rafurile lor. 350 de lei pentru Bvlgari Aqva de 100 ml, ceea ce din nou este mult sub prețul pieței și evident, nimeni nu-ți poate spune de unde vine produsul.

Eu unul am ajuns la concluzia că nimeni în țara asta nu mai vinde parfumuri originale. Nimeni. Dacă știți voi un magazin online care o face, vă rog să-mi spuneți și mie. Și să nu vă aud cu Sephora sau alte glume de-astea că m-am ars și cu ei recent, cu un Diesel – Fuel For Life care persistă maxim 2 ore pe haine și o oră pe piele.

Leave a Reply