Mitul instalatorului sau cum sa faci instalatia de apa de 3 ori intr-o luna

Ei bine, ce urmeaza sa povestesc in cele ce urmeaza, poate sa fie luat drept exemplu de “asa nu”. Am povestit intr-un articol trecut despre mitul instalatorului romanesc, asa ca nu mai reiau discutia, insa se aplica si in cazul instalatorului. Este o meserie destul de populara printre romani si atunci cand ai nevoie de unul e ca si cum ai juca la ruleta, ai bafta de unul bun sau nu. Sansele sunt 50 – 50. Depinde cum iti surade norocul.

Cand m-am mutat in casa noua am avut proasta inspiratie sa il chem pe unchiul meu sa faca instalatia de apa. Aveam un boiler de pus, masina de slapat, chiuvete si baterii de chiuveta, tevi de tras, etc… toate bune si frumoase pana am auzit ca a terminat. Nu inteleg de ce nu a pus chiuveta in baie. Pusese bateria in tevi, insa lipsea chiuveta. Am auzit apoi de la tata ca avea sa aduca el una mai buna si pe cea pe care am cumparat-o eu a luat-o el. Bineinteles ca nu a mai adus nici o chiuveta. Cateva zile mai tarziu am observat ca tevile care duceau la boiler curgeau destul de rau.

Am decis atunci sa chem un vecin care mi-a fost recomandat de alt vecin. Acesta facuse instalatia sanitara celor de deasupra si era destul de laudat. L-am chemat, a reparat ce era de reparat si peste 2 zile am avut inundatie de la cei de deasupra. Se montase masina de spalat aiurea si toata apa pe care o evacua venea la mine in baie. Super meserias vecinul asta, nimic de zic… am sperat ca macar la mine sa fi lucrat calumea, fapt care avea sa se dovedeasca 2 zile mai tarziu. Se pare ca cifra 2 este fatala pentru lucrari de instaltii sanitare. Aceleasi tevi care duceau la boiler plangeau din nou. Aveam impresia ca ma pot spala direct la teava la cat de tare tasnea din ele apa, nu mai aveam nevoie sa folosesc para de dus.

Atunci am pus piciorul in prag si am decis sa apelez la oameni cu pregatie dovedita si care pot sa dea chitanta si garantie la ceea ce lucreaza. Am gasit pe cineva destul de bun pe instalator-instalatii-sanitare.ro. A venit, a reparat, a luat banul si a plecat. De atunci nu am mai avut probleme legate de acea instalatie sanitara. Sunt sigur ca si voi veti face la fel daca tineti la casa voastra si la banii vostrii. Uite cat te carpesti cu 2 instalatori te costa mai mult decat daca chemi pe cienva serios care nu lucreaza de mantuiala. Pana la urma, “linistea colibei tale te face fericit” si daca vrei sa ai parte de liniste, atunci cheama oameni cu adevarat priceputi sa se ocupe de instaltiile ce pot crea probleme in viitor daca nu sutn lucrate bine.

Leave a Reply