Mobila in viata de zi cu zi

Astazi a venit la alimentat un domn cu un dulap imens din lemn masiv pus pe capota masinii. Dulapul depasa cu mult in dimenisune suprafata pe care era asezat, asa ca era ancorat cu chingi serioase, sa nu o ia la vale. Mi-am adus aminte instant ca am avut si eu un astfel de sifonier in apartamentul in care am stat inainte sa ma mut. Dulapul il stiu de cand sunt capabil sa retin amintiri. M-am nascut cu el in casa si au trecut 20 de ani pana sa renunt la el. A trecut prin multe, insa in nici un caz nu doream sa mai vad astfel de mobila in noua locatie. E veche, urata, grea si mare. E din alta epoca si e depasit de vremuri.

In fond, asa trebuie sa fie o mobila din punct de vedere calitativ. Trebuie sa te tina o viata si desi eu o consider urata, a fost frumoasa si moderna la timpul ei. Astazi, calitate in fabricarea mobilei nu prea mai gasesti. Mesterii se grabesc din cauza volumului mare de munca si dau rasol, patronii incearca sa reduca cat mai mult cheltuielile si ajung sa foloseasca materiale de calitate foarte slaba, acestea fiind mai ieftine. E o problema. Rar gasesti cate un magazin unde sa ai siguranta ca aceste lucruri sunt lucrate cum trebuie.

Ei bine, cand m-am mutat am avut bafta. Ma uitam din intamplare pe internet dupa canapele extensibile cu preturi cat mai mici. M-am lasat si eu indus in vraja chilipirurilor, insa am avut bafta. In final am ajuns sa cumpar o canapea coltar de care sunt extraordinar de multumit si in ziua de azi. Canapeaua extensibila nu s-a potrivit nuantei camerei si am renuntat la ea. Folosesc in continuare patul vechi de care e destul de ok. L-am mai “upgradat” cu o saltea tare simpatica. Am vazut pe internet un review la saltele memory foam si am decis sa cumpar si eu una. Se pare ca am facut o alegere buna, e tare confortabila.

Una peste alta, pot spune ca am avut oarecare bafta sa nimer calitate chiar din prima. Internetul este plin cu magazine care promit marea cu sarea, iar daca nu ai recomandari din partea altora, incepi ca la ruleta pana sa gasesti ceea ce cauti, adica pret convenabil si calitate.

Leave a Reply