Moda retelelor de socializare

Retelele de socializare sunt in continua dezvoltare din 2002 pana in prezent. Va mai aduceti aminte de HI5? Ei bine, acesta a apus cand vrednicul Facebook si-a intrat in paine. Oamenii au fost intotdeauna interesati de socializare. Pentru multi, chiar si pentru mine mi s-a parut mult mai simplu sa vorbesti la distanta, in scris, de cat face to face. Oamenii sunt fiinte emotionale si depind de aceste stari, au nevoie sa vorbeasca, sa cunoasca, sa intalneasca.

Cea mai veche retea de socializare pe care am prins-o eu a fost MIRC-ul. Acolo nu era cu poze, pur si simplu vorbeai cu oamenii, fara sa stii daca ai onoarea sa fie cel care se da drept. Ei bine, astazi avem aceeasi situatie cu Facebook, chair daca este o retea de socializare bazata pe poze. Oricine poate sa puna ce poze vrea, nu trebuie sa fie neaparat personale. Din punct de vedere al realitatii, retelele de socializare nu au prea avansat cu nimic fata de atunci.

Mirc-ul era simplu si la obiect. Vorbeai cu o pesoana sau intr-un grup. Apoi, a urmat acel Hi5 care a rupt tot ce insemana retea de socializare pana atunci, pana prin 2008 – 2009 daca imi aduc aminte bine. Apoi, a intrat pe piata Facebook si toti au migrat de pe Hi5 pe Facebook fara sa se gandeasca prea mult. De atunci, Facebook conduce detasat in lista retelelor de socializare, mai ales in romania.

Google a incercat sa intre pe piata retelelor de socializare cu Google +, insa a fost si este inca un esec total. Ambitii prea mari si fapte prea mici. Sa nu uitam ca in Romania de exemplu, foarte mult inca folosesc mailul de forma @yahoo.com, nu @gmail.com ca sa aiba acces la Google+.

Twitter ramane Twitter, o retea de scoializare foarte frumoasa, insa total neinteleasa intr-o tara ca romania. Twitter nu o sa evolueze niciodata in Romania mai mult de nivelul actual, chiar daca in SUA, multi prefera sa “ciripeasca” de cat sa stea la barfa pe Facebook.

Leave a Reply