Motive pro și contra ca să îți cumperi un Renault Scenic

Renault ScenicAm un Scenic de vreo 3 ani de zile deja. În afară de lucrurile pe care le-am stricat eu, mașina asta nu a făcut nici un fel de probleme așa că eu unul cred că merită să scriu un articol pe tema aceasta prin care să recomand celor care-și doresc un autovehicul destul de fiabil.

Am varianta diesel 1.9 dTi, motoare despre care toată lumea spune că sunt așa și pe dincolo. De cele mai multe ori, cei care vorbesc și răspândesc zvonuri ciudate sau rele legate de mașini ori motoare nu au deținut asemenea autovehicule. Afirmațiile lor se bazează pe ce-au auzit de la unul și de la altul, ca-n România de altfel.

Dar să lăsăm la o parte gura satului, că nimeni normal la cap nu va ține cont de părerile oamenilor care vorbesc să se afle în treabă. Eu, ca deținător de asemenea mașină, o să discut în cele ce urmează despre care sunt avantajele și dezavantajele ei, toate, cu bune și cu rele, așa cum e frumos.

Avantaje Renault Scenic

  1. Este o mașină foarte încăpătoare. Dacă dai scaunele din spate jos (că are scaune, nu banchetă) poți băga o betonieră, o roabă, un scuter, etc…
  2. Interiorul este modular. Toate scaunele se dau jos prin cleme, mai ales cele din spate. Este un avantaj foarte mare pentru cei care au de cărat ceva rapid…
  3. Consumul este bun pentru oraș, undeva la 7 – 7,5%, ceea ce este normal pentru o mașină atât de mare cu un motor de aproape 2000 cmc.

Dezavantaje Renault Scenic

  1. Sunt destul de dificil de reparat pentru că majoritatea mecanicilor sunt obișnuiți cu grupul VW și Dacia iar Scenicul de dinainte de dCi nu are piese de Dacia pe motor.
  2. Dacă ai nevoie de piese de la dezmembrări o să fie destul de dificil să faci rost pentru că sunt mașini destul de rare.

Leave a Reply