Motivul pentru care companiile online reacționează cu mare întârziere când sunt contactate

Se întâmplă de multe ori să iau contact cu marile companii tech din România și observ un lucru destul de ciudat… Acestea răspund atât de greu la mesaje încât deseori renunț pur și simplu la posibilele colaborări. Chiar nu am timp să aștept 4-5 zile să-mi răspundă ASUS la mailuri sau Samsung. Mă orientez către alte companii mai mici care au nevoie și de ceva publicitate și sunt mult mai mulțumit. Dar de ce reacționează en retard aceste companii de renume?

Ei bine, răspunsul este unul cât se poate de simplu: pentru că marile companii tech nu sunt prezente fizic în țara asta. Au contractat firme românești de PR și alte minuni care să le reprezinte brandul. Așadar, cum ai spus român, s-a tăiat filmul. Românii nu răspund la mailuri, nu te bagă niciodată în seamă. Românii se cred foarte importanți și nu coboară din lumea zeilor în cea a muritorilor, nu au nici o treabă cu profesionalismul. Multe companii de mari dimensiuni care au reprezentanți în țara asta prin intermediul firmelor românești nu sunt la curent cu ce se întâmplă sau la modul în care se comportă angajații.

Și cred că cei mai mulți dintre angajații ce răspund la mailuri după zile întregi de așteptare, o fac nu neapărat pentru că așa vor ei să se comporte, ci pentru că fișa postului lor este încărcată cu foarte multe atribuții de serviciu. Tu, poate că ești de bună credință la departamentul de PR sau Marketing, dar dacă ai un șef care vrea să ia 2 saci de bani pe spinarea unui singur angajat, e clar că așa se va întâmpla, vei ajunge să răspunzi la mailuri o dată la 3 zile.

 

Leave a Reply